19 Oca 2011

BİR KÖPEĞE SAHİP OLMAYA HAZIR MISINIZ ?


Bir köpeğe sahip olmak  sizin daima gülen bir yüze sahip olmanıza sebep olacaktır. Onun tüylerine dokunduğunuzda yada size kıvrılıp sokulduğunda sizde bir rahatlama olacaktır.Onun hareketlerini yanlış yorumlamanız sizin köpekleri  daha az tanımanızdan kaynaklanıyor.Köpeğiniz sizin ona karşı yaptığınız hataları her zaman affeder.Ayağınızın dibinde kıvrılarak uyumak köpeğiniz için en mutlu andır.Onun için sizi korumak bir vazifedir.
Ancak bir köpekte sizden barınak.egzersiz,tımar,veteriner bakımı ,su,yiyecek gibi ihtiyaçlarını karşılamanızı ister.Kendinizi öyle hazırlamanız gerekir ki  15 sene sizle beraber olacak bir dost alacaksınız evinize bunun için hazırlanın.Köpeğin masraflarını karşılayabilecek misiniz ? bunu iyi düşünün.İlerde aman ben sıkıldım bunu bırakayım sokağa gitsin diyemezsiniz .O bir can bunu unutmayın.Bir mobilya yada eşya değil.Sonuçta ailenizin bir üyesi olacak,evde yaşayan çocuklarınıza sorumluluk duygusunu bu şekilde öğretebilirisiniz.Köpek beslemek bir bebeğe bakmak gibidir onun sorumluluğu uzun yıllar sizde olacaktır.Onun psikolojisine göre davranmalısınız.sert olmayın.Köpeğin her davranışın bir sebebi vardır.Bunu bilerek davranın üzerinde değişik parazitler olabilir.(kene,pire) Tedavisini ve bakımını öğrenip ona göre davranmalısınız.
Bir köpek alırken iyi düşünmeli onun ihtiyaçlarını kavramış olmamız gerekir.Köpeğe bakmak konusunda dürüst müsünüz kendinize sorun.Her gün onunla egzersiz yürüyüşleri yapmanız gerekir.Hazır mısınız ona eğitim vermeye yaşadığınız mekana göre bir cinste köpek seçmeniz onunda sizinde mutlu olmanızı sağlar.
Her ailenin kendi sağlık sorunları, gelecekle ilgili planları,zaman ve mekan sınırlamaları vardır.Aldığınız köpek evinizdeki üyelerle uyum için yaşayacak bir ortamda olması gerekir.
Ailede köpek kılına karşı alerjisi olan var mı ? Bazı köpek ırkları çok fazla kıl döker buna dikkat etmeniz gerekir.Evde çocuk var mı?Çocuklarla köpek arasındaki iletişimi kurmak size kalıyor.Köpekler evden uzaklaşıp başka köpeklerle iletişime geçmek isteyebilir bu konuda onu eğitmeniz ona liderlik etmelisiniz.
Her eve bir pati lazım bunu unutmayın
Pati Pençe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder