19 Tem 2012

KÖPEKLER NASIL TRAŞ EDİLİR ?




Köpeğimi ben tıraş edebilir miyim?


İster kısa tüylü olsun ister uzun tüylü, köpeğimizin tüyleri uzamışsa birde topaklaşmaya başlamışsa yaz ya da kış tıraş ettirmeyi düşünürüz.

Bazı kaynaklar yazın tüylerin köpeğin serinlemesine yardımcı olduğunu söylemektedir. Köpeğimizin tüylerinde topaklaşma yoksa ve kış tüylerinin tamamını dökmüşse; bu yazlık ince telli tüyler köpeğimizin sıcaktan korunmasına yardımcı olabilir.

Köpekler kışın yünsü tüyler ile yazında bizim saçımıza benzer ince telli tüy yapısıyla dış etmenlere karşı korunurlar. Yoğun olarak Mart ve Eylül aylarında 2 kez yapılan tıraş birçok köpek ırkı için yeterlidir.


Beyaz renkli köpekler çok kısa tıraş edilmemelidir. Kısa kesim güneşin zararlı etkilerini artıracaktır. Kış aylarında köpeğimizi tıraş ettirmek zorunda kalırsak mutlaka köpek kıyafeti kullanmalıyız. Yeni çıkan tüylerin topaklaşmasını engellemek için köpek tarağı ile düzenli olarak köpeğimizi taramalıyız.

Püf Noktaları         
                                         

Köpek tıraş makinaları yüksek güçlü makinalardır. En az 35-40 watt gücünde olmalıdır. Daha düşük güce sahip makinalar sadece insan saçı kesebilir. Köpeğin tıraş makinası ile kesilebilecek birçok noktası vardır. Tecrübesiz kişilerin köpek tıraş etmesi tehlikeli olabilir. Merak edenler için bu tehlikeli bölgeleri saymamız gerekirse kulak arkası, parmak arası, ön bacak koltuk altı, arka bacak kasık bölgesi ,memeler, vajinal bölge tıraş makinası ile tecrübesiz ellerde kolayca kesilebilir. Tıraş ücretleri biraz pahalı gibi görünse de çok emek gerektiren bir işlemdir.

1 yorum: