14 Eki 2010

KEDİNİN HELVASINI NE ZAMAN YERİZ ?

Ölenlerin arkasından ne yaparız helva karılır ve dağıtılır ne de olsa adettendir.peki  bu kedi yavrusunun arkasından ne yapılır.Haberi duyan duyarlı vatandaşlar şok olur birkaç vah vah haykırışları kimilerinin gençlik nereye gidiyor kardeşim nutukları kısaca geçiştirir giderler.Peki bu neden oldu bu ilk mi idi hiç düşünmezler.Bunun defalarca yapıldığını hayvanseverler bilir.
Ertesi gün ne olur bütün hayvanseverlerin bildiği gibi herşey unutulur.sadece hayvanseverler bilir bu vurduymaz toplumun duyarsız tavırlarını ve onlar sürekli gözlemler insanların acımasızlıklarını ve kahreder bir şey yapamamak onları.Bu durum hayvanseveri çok üzer.
Neden üzülür hayvansever çünkü bilir bu vicdansızların alacakları cezanın ödül olduğunu ve bilir bunların yarın yaptıkları ile övüneceklerini arkadaşlarına kediyi nasıl öldürdüm diye neşeyle anlatacaklarını yaptıklarının acımazsızlık ,zalimlik olduğunu, İnsanlık vasfından sıyrılmış yaratıklar olduklarının şuurunda bile olmadıklarını bilir .
Hayvanlara yapılan şiddet ve tecavüzün artık bir cezası olması gerektiğini;Her canlının yaşamaya hakkı olduğunu;Onların savunmasız olduklarını ;Bu tür insanların psikolojik tedavi görmesi gerektiğini defalarca hayvanseverler dile getirdiler.
Önce insan sloganı ile bizi yöneten devlet büyükleri lütfen kulak verin .Toplum sadece insandan oluşmaz sokağında caddesinde yaşayan kediler ,köpekler,kuşlar.ağaçlar hepsi bu toplumun parçası onları korumak kollamak kanunlar ile sizin göreviniz.Günlerce imza toplayan hayvanseverlere kulak verin etkili ve kapsamlı değişikliklerle uygulanan bir yasa istiyoruz.Önce ülkemizde yaşayan tüm canlılar diyen politikalar görmek istiyoruz.Medeni toplumlarda olduğu gibi her canlının uygun koşullarda yaşamaya hakkı vardır. Bu dünyanın yaşanabilir olması için herkesin bir görevi olduğunu;en baştada sokakta savunmasızca yaşamak için mücadele eden canlılara ve doğaya olan görevlerimiz olduğunu UNUTMAYIN.
                                                                                   
                                                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder