23 Ara 2010

İYİ YAŞAM İYİ SAĞLIK İÇİN KÖPEKLERDE YAŞAM TARZI


Köpeklerde sağlıklı beslenme yaşama bakış açımızı gösterir. Yaşam bir bütündür. Sadece bir parçasına bakmak değil bütüne bakmamız gerekir. Bütün parçalar birbirine bağlıdır. Bir parçanın eksikliği bütünü etkiler.

Köpeğinizde beslenme ve bakım için köpeğin bireysel ihtiyaçları yanı sıra insanların yaşam koşulları düşünülerek uygulanmalıdır. Beslenme iyi bir sağlık için temel kuraldır. Vücudun gelişmesi, bakımı, dokuların yenilenmesi, enerji üretimi için yeteri kadar köpeğimizin besin alması gerekir. Farklı ırk ve hayat aşamalarında olan köpeklerin farklı beslenme gereksinimleri vardır. Buna göre mamalar üretilmiştir. Yavru, Genç, Yetişkin, Yaşlı, Diyet mamalar pazarda bulunmaktadır.

İyi sağlıklı bir vücuda sahip olması için beslenme dışında köpeğinizin yeterli egzersiz yapmalıdır. Özellikle aktif köpeklerde eksersiz önemlidir. Bu tür atletik köpeklerde düzenli yürüyüşler yaptırılmalıdır. Köpeğimizin sıkıntı ve stresleri önemli ölçüde azalacaktır.
Köpeğimizin yaşına göre bu eksersiz sürelerini ayarlamalıyız. Vücut gibi beyin içinde egzersize ihtiyaç vardır. Köpeğimize her gün değişik şeyler görmesi, yeni kokular duyması için şans verin. Yürüyüşler yaptırın. Köpeğinizle bulduğunuz oyuncakları kullanarak oyunlar oynayın daha fazla şey öğrenmesine yardımcı olun.

Köpeğimiz için ayrıca dış bakımda yapmalıyız. Onun tırnaklarını düzenli olarak kesmeliyiz. Kulaklarının temizliğine dikkat etmeliyiz. Sokakta ve parklarda gezinirken düzenli banyo temizliği yaptırmalıyız. Bunun için kimyasal olmayan hafif ürünler kullanılabilir. Organik olan ürünler tercih edilmelidir. Çevre den gelecek zararlı kimyasallar veya malzemelere karşı önlem olmak için bir ilk yardım kiti bulundurmalıyız. Kaybolmalara karşı mikroçip kullanmalıyız.

Köpeğiniz için sağlıklı yaşamın çatısı aşıdır. Akılcı kullanımı ile düzenli veteriner check-up
Yaptırılması köpeğinizin sağlığı için çok önemlidir. Her yıl düzenli olarak pire.  Parazit önleyici aşılar yaptırılmalıdır. Her yıl düzenli olarak sağlık kontrolleri yaptırılmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder