5 Oca 2011

YETİŞKİN KÖPEKLER İÇİN ÖZEL BESLENME KURALLARI


Köpeğiniz yavru döneminden çıktığı yetişkin köpek olduğu dönemde normal bir beslenme rutinine geçmesi gerekir. Bu beslenme düzeninde en sağlıklı yaşam düzenini yetişkin dönemde köpeğimizin yakalaması için proteinler, yağlar, mineraller, vitaminler, karbonhidratlar ve suyun dengeli bir biçimde alması gerekir. Bu besin düzenini sağlamamızda bize en büyük katkıyı evcil hayvan mamaları verir.özellikle kuru mamalarda performans alma şansımız yüksektir.
Evcil hayvan beslenme düzenine en uygun şekilde dizayn edilen köpeğinizin özel gereksinimlerini karşılamak için üretilen kuru mamalar da geniş bir yelpaze vardır. Yetişkin köpek maması, Aktif köpek maması,Yaşlı köpek maması v.b gibi Beslenme şeklini köpeğinizin ırkıda belirler.Küçük ırklarda hızlı çalışan bir metabolizma olduğu için her gün normal köpeklerden iki kat daha fazla kaloriye ihtiyaçı vardır.Büyük ırklarda ise eklem ve kıkırdak yapısın güçlendirmek için eklem ve kıkırdak yapısını destekleyen mineraller ve vitaminler kullanılır
Köpeğinizin özellikle ihtiyaç duyduğu B12, yağ, protein, ve vitaminleri kuru mamalarda yüksek düzeyde alacaktır. Köpeğinizin yaşam koşulları değişmedikçe 12-24 aylık yaşam döneminde  başlayarak 6 yaşına değin bu beslenme düzenini sürdürmemiz gerekir.Köpeğimizi  rutin olarak olarak günde bir veya iki kez köpeğinizi besleyin.Kuru mamayı oda sıcaklığında köpeğinize verin ki köpeğiniz mamanın kokusunu alsın mamanın tadına varabilsin.
Köpeğimizin kuru mamasını temiz ve kuru bir ortamda depolayın. yeniden yapışmalı ambalajlarda mamanın lezzeti korunur. Köpek yemeği bölünmeden sessiz bir yerde beslenmelidir.mama kabı kolay temizlenen kaplar olmalıdır.Küçük çoçuklarınızı mama kaplarından uzak tutun çoçuklar köpeklerin mamalarından alabilir.köpek agresifleşebilir.tepki gösterebilir.Birden fazla köpek varsa köpekler arasında mama için kavga çıkabilir. Bu yüzden onları ayrı besleyin.
Ne kadar mama ile beslenmeli köpek beslenme kılavuzuna uygun beslenmelidir. her zaman taze su içmesi için bir kap bulundurmanız gerekir.
alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder