4 Şub 2011

PEYGAMBERİMİZ VE KEDİSİ



Peygamber efendimiz Hz Muhammed (s.a.v) de kedileri çok severdi ve "Müezza" isminde bir kedisi vardı. Hz. Muhammed kedisi Müezzayı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammedin giysisinin ucunda uyuya kalınca kediye kıyamayan
Hz. Muhammed, giysisini keserek sedirden kalkmayı tercih etmiş.

Müezza çok muhtemelen bir sokak kedisi..
Mekke’nin kavurucu sokaklarından Hz. Muhammedin ilgisi ile kurtulmuş. Hz. Muhammed o zamanlar sık olan kedilerin ticari alım satımını yasaklatmıştır.

Aktarılan bazı hadislerde " kedisine eziyet eden bir kadının cehennemde çektiklerinden " bahsedilir. Mesaj oldukça açıktır. Kedilere iyi muamele şarttır.

Bir yılan Hz. Muhammed’e gelmiş ve kendisinden yardım istemiş. Hz. Muhammed de yılana yardım etmiş. Fakat yılan Hz. Muhammed’i sokmaya kalkışmış. O sırada bir adam yetişip kedisini yılanın üzerine salmış. Yılanın zehirli ısırığından kedi sayesinde kurtulan Hz. Muhammed kedinin sırtını okşamış. O gün bugündür kediler sırt üstü yere düşmezlermiş.

Ebu Hureyre Radiyallahu Anh kedileri cok sevdiğinden, beslediğinden ve ilgilendiğinden Efendimiz (a.s) kendilerine ”Ebu Hureyre” [Kedilerin Baba’sı] lakabını vermiştir.

Evde Kedi beslenebilir. Nitekim Evliya Zatlarin çoğunun etrafında kedilerde var idi.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder