30 May 2012

BARINAK KÖPEKLERİ, ÖĞRENCİLERE MİSAFİR OLDU





Beylikdüzü Belediyesi, ‘Barınak köpekleri haftasonu evci çıkıyor’ adlı proje ile barınak köpeklerini öğrencilere misafir edecek.
Beylikdüzü Belediyesi ile Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği programda 200 öğrenci barınaktaki köpeklere koruyucu aile oldu. Belediye yetkilileri, veteriner gözetiminde öğrenci ve ailelere ‘hayvan sahiplenme sözleşmesini’ imzalattıktan sonra köpekler ailelere verildi. Sözleşmeyle verilen köpekler haftasonu öğrencilerin evinde kalabilecek. Yoğun ilginin olduğu etkinliğe, çok sayıda öğrenci ile aile katıldı.
Çocuğunun küçüklüğünden beri hayvan sevgisiyle dolu olduğunu ifade eden Selim Bingöl, “Çocuğum veteriner olmayı düşünüyor. Onun için haftada 2 defa çocuğumu buraya getiriyorum. Bir kaç saat de olsa burda zaman geçirmek istiyoruz. Evdeki hayvana bakmaktan çok, sokaktaki hayvana bakmak daha önemli.' dedi.
Öğrenciler, barınak hayvanlarına büyük ilgi gösterdi. Proje çerçevesinde öğrenciler, 200 hayvanı sahiplendi. Projeyi çok anlamlı bulduğunu söyleyen Buket İtmez, “Hayvanları sevmeyenler insanları da sevemez. Burdaki hayvanların her şeyden önce sevgiye ihtiyacı var. Hepimizin onlara sevgi göstermesi gerekir. Çünkü bize çok muhtaçlar.” diye konuştu.
Projenin ortaya çıkmasını sağlayan 11. Sınıf öğrencisi Asena Can, sokak hayvanlarına yardımcı olmak, onlara daha yaşanabilir bir ortam hazırlamak istediklerini dile getirdi. Onun için durumu yetkili kişilere illettiklerini, Beylidüzü Belediye’sinin kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.
Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, projeyi çok anlamlı bulduklarını onun için katkıda bulunduklarını belirtti. Efrahim Yeşil, 'Barınağımızdaki bin 500 hayvan öğrencilerimizin önerisi ile haftasonları evci çıkma veya sahiplendirme diye proje geliştirdik. Projemiz çok ilgi gördü.” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder