28 Haz 2012

SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN BİR KAP YEMEK, BİR KAP SU




Sahipsiz kedi ve köpekler için ilçenin birçok noktasına su ve yemek kapları yerleştiren Esenler Belediyesi, tüm vatandaşlara ‘sıcak günlerde sokak hayvanlarını unutmayalım’ diye çağrıda bulunarak yeni bir kampanya başlattı.

Sahipsiz kedi ve köpekler için ilçenin birçok noktasına su ve yemek kapları yerleştiren Esenler Belediyesi, tüm vatandaşlara ‘sıcak günlerde sokak hayvanlarını unutmayalım’ diye çağrıda bulunarak yeni bir kampanya başlattı.

Esenler Belediyesi, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarını unutmadı. Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının artması nedeniyle sokak hayvanları için “Hayvanlara eziyet etmeyelim, onlar için bir kap yemek, bir kap su” kampanyası başlattı. Sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için insanları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde ilçedeki mahallelerde önceden belirlenen yerlere konulan su ve yemek kapları da sokak hayvanlarının su içebileceği şekilde dizayn edildi.

Bugün dünyada izi sürülen, Osmanlı Medeniyeti’nin 600’ü aşkın bir süre 3 kıtada hüküm sürmesinin en önemli sebeplerinden birisinin insanlara olduğu kadar hayvanlara da sevgi ve merhametle yaklaşması olduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, sahipsiz hayvanlar için can suyu niteliği taşıyan proje için şunları söyledi: “İnsan dışındaki canlılara gösterilen önem, aslında insana verilen değeri de ortaya koymaktadır. Atalarımız, hayvan hastaneleri ile, kuş evleri ile, yabani hayvanları beslemek için bile kurdukları vakıflarla insan dışındaki canlılara verilen değer ve kıymetin en güzel örneklerini sunmuşlardı. Beyazıt Camii’ni yaptıran II. Beyazıt, caminin vakfiyesine camiyi mesken tutan güvercinlere yem alınması için her yıl 30 altın bütçe ayrılmasını yazdırmıştı. Mensubu olmakla övündüğümüz bu medeniyetin temsilcileri olarak sahipsiz hayvanları sıcak yaz günlerinde unutmamız mümkün değildi. Bu düşünceden hareketle projeyi uygulamaya koyduk.”

                  DÜNYA SADECE BİZİM DEĞİL

Kampanya ile ilgili ilçenin muhtelif yerlerine bilgilendirici afişler astıklarını söyleyen ve kampanya hakkında bilgi veren Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Salih Kaptan Öner de 'Aşırı sıcaklarda hayvanlarımız için endişeleniyoruz. Yaşadığımız dünya yalnız bize ait değil. Hayvanları da unutmamalı, onların yaşam haklarını korumamız gerekiyor” dedi. Sokak hayvanlarını korumak ve onların yemek ve su ihtiyaçlarını karşılamak için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Kaptan Öner, sıcak yaz günlerinde sahipsiz sokak hayvanları için herkese evinin kapısının önüne bir kap su veya bir kap yemek koyması için çağrıda bulundu.

Sıcak yaz aylarında sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için belediyenin her türlü imkânının seferber ettiğini kaydeden Kaptan Öner, hayvan sever vatandaşların mama desteğinde de bulunabileceğini vurguladı. Öner, “Kapımızın önüne, balkonlarımıza, bahçemizin bir köşesine koyacağımız bir kap su ile onların su ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olabiliriz” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder