27 Ağu 2012

%100 HAYVANSEVERMİSİNİZ ?

HİÇ HAYVANSEVER TANIYORMUSUNUZ ?




Hayvanseverim diyen dostlar sözüm burdan sizler bu insanlar gibi evde oturup her akşam keyif mi yapıyorsunuz ? ne güzel çoğumuz keyfimize bakıyoruz  ama hayvanları çok seviyoruz .değil mi ?

En çok sokakta yaşayan hayvanların size ihtiyaç duyduğu zamanlar havaların çok soğuk veya çok sıcak olduğu dönemlerdir. Bu zamanlarda sokakta yaşayan kedi ve köpekler temiz su ve mama ararlar .Özellikle kışın bu soğuk havalarda barınmada büyük sorundur.

İzmirde ne zaman gece sokaklarda dolaşsam parklarda soğuk ıslak çimlerin üzerinde yada Arnavut kaldırımlarında kıvrılmış uyuyan canları görebiliyorum.Titreyerek etrafa bakıyorlar çünkü yeterince besin alamıyor ve ısınamıyorlar.O gözlerde çekilen acıyı görebilrsiniz.

Kıvrılarak şehir içine giren her sokakta ayrı bir canın yaşamını görüyorsunuz Ama kışın üşümüyorlar titriyorlar .Bu konuda bazı pati dostlarının tavsiyeleri şöyle ;

1)      Sokak hayvanları için sokağa koyacağımız kaplara doldurğumuz  suların içine 1 damla zeytinyağı damlatmak soğuğa karşı dirençlendirir
2)      Arabalarımızı çalıştırmadan önce tekerlek ya da motorunuzda bir kedi olup olmadığını kontrol ediniz.
3)      Mahallenizde öncü olun, herkesin evinde pişen yemeklerinden artıklarını toplayarak birkaç kaba ayırarak parklara, kuytu köşelere koyun.
4)      Yaralı ve hasta olduğunu düşündüğünüz yavru ya da büyük bir köpek, kedi görürseniz, en yakın belediyeye haber verin (özel bir kliniğe de götürebilirsiniz) ve daha sonra da takipçisi olun
5)      Yeriniz müsaitse içine girebilecekleri ve soğuktan onları koruyacak kartondan sığınaklar yapın.
6)      Apartmanızın kazan dairesine (apartmanın da onayı alarak) soğuktan ve yağıştan ıslanmış özellikle kedileri alıp bakabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi uygulaması kolay basit yöntemler bunları uygulamak  artık sizlere  kalmış lütfen sokaklarda dolaşırken başınızı çevirmeyin ve elinizden geldiğince yardımcı  olalım canlara  ve kimseye sordurmayalım  bu soruyu kendimize …….



                                                                                                                          PATİ PENÇE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder