9 Eyl 2012

Kedilerde Temel İhtiyaçlar

KEDİLERİN EN ÖNEMLİ İHTİYAÇLARI 


·         Taurin, esansiyel amino asit
·         Diğer bazı vitaminler, mineraller, enzimler, ve yağ asitleri
·         Su

Bu temelde, bu kadar. Mısır, buğday, ve / veya pilav, konserve ve kuru kedi gıdalar için dolgu malzemesi olarak kullanılmasına rağmen, Kediler çok fazla karbonhidrata ihtiyaç duymazlar. Estetik tüketicinin istediği karşılamak için bağlayıcı, tatlandırıcı ve renklendirici gibi diğer maddeler, kedi maması üreticileri tarafından eklenir. Koruyucu katkı maddeleri kediler için gıdalar taze tutmak için gerekli olmasına rağmen, konserve gıda, her durumda, uzun bir süre taze kalmalıdır.

Kedileri beslerken çeşitli nedenlerden dolayı bir besin çeşitliliği gerekir , hem kuru ve  hemde yaş mama  vermek gerekir.
·         Kuru gıda, uygun, ve bırakılabilir değişik mamalar kullanılabilir
·         Konserve gıda su içerir ve birçok kedi düzenli su içmez
·         Kediniz doğru miktarda besin alır doğru mamayı seçmeniz gerekir  Seçtiğiniz "mükemmele yakın" gıda, bazı mineral ve / veya vitaminler (veya çok) çok az olabilir.dikkat etmeniz gerekir
·         Kediler aslında sürekli  aynı gıda ile beslenmekten sıkılırlar
·         Bazı maddeler kedilerde alerji yaparlar  Kediler (insan gibi) bir süre boyunca alerji gelişir. Kedilerde gıda alerjileri insidansı nadir olmakla birlikte, kedi sahipleri, kediler, geçmişte alerji deliller göstermiştir özellikle bir uzmandan bilgi alınabilir.
·         Gıda bağımlılığı önlemek. İçin değişik mama ve beslenme çeşitlerini uygulamalısınız
 her gün farklı bir yiyecek almak gerektiği anlamına gelmez,





Birçok kimyasal maddeler, tat, istikrar, özellikleri, ya da gıdanın görünümünü iyileştirmek için ticari pet gıdalara eklenir. Katkı hiçbir besin değeri sağlar. Katkı ekşimiş dönüm yağ önlemek için, antioksidanlar ayıran su ve yağ engellemek için emülgatörler ve ürün tüketicilere daha cazip ve refakatçi hayvanlar için daha kabul edilebilir hale yapay renk ve tatları içerir.

Anticaking ajanlar
 Antigelling ajanlar
 Antimikrobiyal ajanlar
 Antioksidanlar
 Renk katkı maddeleri
 Baharat
 Kür ajanlar
 Kurutucu ajanlar
 Emülgatörler
 Uçucu yağlar
 Lezzet arttırıcılar
 Tatlandırıcı ajanlar
 Bileyiciler
 Sulandırıcılar
 Kabartma ajanları
 Yağları
 Palatants
 Peletleme ajanlar ve bağlayıcı
 Petrol türevleri
 pH kontrol ajanları
 Koruyucular
 Baharatlar
 Baharat
 Stabilizatörler
 Tatlandırıcılar
 Texturizers
 Yoğunlaştırıcılar

Tüm ticari pet gıdalar, taze ve kedi ve köpekler için  cazip  ve iyi  korunmuş olmalıdır. Birçok evcil hayvan gıda üreticileri tüketicilerin endişelerine yanıt vermek için  mamaların üretiminde  C vitamini (askorbat), E vitamini (tokoferoller), biberiye, karanfil ve diğer baharatlar yağlar gibi "doğal" koruyucu kullanıyorlar  ürünlerde. Ancak, raf ömrü daha kısadır - yaklaşık 6 ay.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder