27 Ara 2012

DOKTOR KORKUSU




 Neden mi ? Çünkü kliniğe gelişlerinin çoğunda aşı vb. iğne olacaklardır. İğne olmasalar, kulağı kurcalanır, karnı mıncıklanır.

 Düşünün bir köpek yavrusu ilk defa bir kliniğe geliyor : Hiçbir doktor korkusu yok, havlıyor, koşturup duruyor, hekimle ya da sahibi ile oynuyor. Ama sonra sıra muayene masasına alınıp , genel muayenesini yapmaya geliyor. Kulaklar, burun, karın, bacaklar her yer aletler vb. ile inceleniyor. Yükseğe çıktığı için biraz şaşkın, mıncıklandığı için ve kaçamadığı içinde korku başlıyor. Hele bir de o gün ilk parazit iğnesini yapıldıysa ve ağzından hap yutturulduysa, işte doktor korkusu başlıyor.

 Veteriner Hekimlerin işi gerçekten zor! Ama Veteriner Hekim olmak onların bizi sevmesini zorlaştırıyor, ama engellemiyor. Bu Doktor korkusu başlayınca artık kliniklere gelirken hissedip arabaya binmek istemeyen köpek, taşıma kutusuna girmeyen kedi hikayeleri başlıyor. Veteriner Hekim hastaları olan hayvanların kendisinden korkmaması için sizden daha çok çaba sarf etmek zorundadır ve onların sevgi ve coşkularını ancak küçük taktikler kullanarak elde edebilir.


Vet.Hek.A.Kutlu DAYIOĞLU
İzmir Mavi Pet Veteriner Hekim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder