9 Kas 2010

KÖPEK BAKIMEVİ NASIL OLMALIDIR ?

                                         KÖPEK BAKIMEVİ NASIL OLMALIDIR ?


Bakımevleri bir sistemdir. Dünya standartlarında bakımevinin eni 2 metre uzunluğu 4 metre olmalıdır. Tavanı kaygan olmayan malzemeler ile düzenlenmelidir, Böylelikle temizlenmesi daha kolay olur. Bu kafes sistemi aynı zamanda eğitim ve disiplin köpeklere daha kolay verilir. Köpek kesinlikle zincirle sabitlemeyin. Bu tarz bir yaşam şekli köpeğin karakterinde olumsuz ve yanıltıcı huylar edinmesine etkendir. Köpek kontrolünüzden çıkar ve size itaat etmez. Bakımevinin etrafını bir çitle bahçe haline getirirseniz, bakımevinin içine girdiğinizde köpek dışarıda etrafa zarar vermez.




Köpek bakımevi yapmak için gerekli malzemeler

1)Bakımevi duvarları için sağlam kereste.

2)Bakımevi tabanı için beton ve çini

3) Bakımevi tavanı için ondülin ve strafor

4)Bakımevinin ön tarafı için demir çerçeve

5)Bakımevinin pis su ve çatı suyu için oluk sistemi

Bakımevinin içine bir sandık koyup bakımevinin tabanının yarısını tahta  ile kaplarsanız köpeğin sağlığı açısından iyi olur. Bakımevinin ön yüzünün asla kuzey rüzgarına bakan tarafa denk gelmemesine özen gösterin. Haftada 1 gün kulübenin içini ve duvarlarını dış parazitlere karşı ilaçlamayı unutmayın.Bakımevinin ön cephesi ölçüsünde branda yaptırıp monte ederseniz kışın soğuk havalarda aşağıya doğru sarkıtıp açık olan ön tarafı kapatmış olursunuz.böylelikle rüzgardan köpeği korumuş olursunuz.Sıcak havalarda yine brandayı indirip yere paralel gerdiğimiz zaman gölgelik olur.
Bakımevinin etrafı 1.80 cm yüksekliğinde tel çit yaparsanız köpek bu çit içinde bahçesinde serbestçe dolaşır.Yemeği her zaman çit dışında vermelisiniz.Bu bütçe ve geniş yer meselesidir.Çite birde 1.80 cm yüksekliğinde 65 -70 cm eninde birde kapı yaptırıp betonla toprağa monte etmelisiniz.

ALINTIDIR.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder