3 Oca 2012

UEFA HAYVAN KATLİAMI YAPTIRIYOR


UEFA böyle mi olacaktı? Şike gibi düzmece oyunlarla uğraşacaklarına, hayvan katliamına son versinler!. UKRAYNA’da HOLOCAUST VAHŞETİ… “Hayvanlar itici olsaydı, Hz. Nuh’un gemisine hayvanlar alınıp, insanlar sellerde boğulmaya terk edilmezdi.” 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi hazırlıkları, kedi ve köpekleri yok etmeye çalışan Ukrayna hükümeti hayvanları diri diri yakarak itlaf ediyor. Ve bunun en büyük sorumlusu ise yine UEFA’nın kendisi…
Bu yapılan vahşet eski imparatorluğu andıran sahnelerle 21. yüzyılda en büyük rezaletini hayvanlara yaşatıyor. Peki, bu vahşeti isteyen ve emir verenin kimin olduğunu veya olabileceğini hiç aklınıza getirdiniz mi? Evet bu hayvanları sokaklardan toplayıp diri diri yakmaya götürenler, ulu orta sokakta kafalarına sopa veya demir vurarak öldüren normal halk kitlesi, küçük çocukların yanında sürükleyerek çuvallara sokup ateşe atanlar…

Evet, burada halk bunu durduk yere yapmaz.


Peki, neden yapar? Tabi ki yakaladığı ve vahşice olduğu yerde öldürdüğü bir köpek başına 25 dolar alırsa iş değişir.

Bu dolarlar nereden geliyor sizce?

Hükümetten tabi ki…

Peki, bu götü boklu, daha dünün fakiri ülke nereden bu paraya sahip oluyor? Tabii ki bu para UEFA’dan Avrupa kupası için oralara akıyor…

Her şey 2012’de Ukrayna-Polonya ortaklığında yapılacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası için. Ukrayna’da sessiz sedasız başlatılan bu vahşeti kimse görmeyecek miydi, oranın hayvan sever halkı hiç mi imdat çağrısında bulunmayacaktı?
Peki, medya neden suskun kaldı bu durumda? Knut isminde bir ayıcık öldüğünde medya bir sene sallandı, bir balina sahile vurdu ve kurtarılamadı medya yine sallandı, şimdi ise medya sesini çıkarmıyor, çıkaramıyor, çünkü 2012’deki Avrupa şampiyonasına hazırlanıyorlar. Allah korusun şimdi bu katliamla ilgili bir haber geçerse televizyonlarda, Avrupa Birliğinde o televizyon kanalının başına gelenlere bakın sonra.

En büyük şikenin döndüğü UEFA Başkanı Michel Platini, bir kaç hafta önce Ukrayna gezisi sırasında sokak hayvanlarından endişe ederken, Ukrayna Hükümeti soluğu bu hayvanları 900 derece fırınlara canlı canlı atarak aldı. Binlerce köpeğin yakılarak vahşice itlafı dünya çapında da büyük protestolara neden oldu. Bu vahşete karşı imza kampanyaları başlatıldı. İtlafa karşı istenen imzalar toplamayı amaçlayan kampanyalar, kimsenin buna ilgi göstermediğinden hâlâ hedeflerine ulaşamamıştır.

Türkiye de dahil, bir çok ülkede protestoların başlatılmasıyla bu vahşetin sonu geleceğini ümit edilirken, Futbol seyircisinin yüzde onunu bile bulmayan sayıda kişi ile yürüyüşler bir çok insanda hayal kırıklığı yaratıyor.

Yeni yıla yakın, yeri gelince kiliseleri dolduran ve dinlerine bağlı olan bu Ukrayna’yı UEFA’dan aldıkları emir üzerine, yaptıkları bu vahşet yüzünden sonsuza dek bir çok insan gibi lanetliyorum.
Umarım, binlerce köpeğin zehirlenerek, yakılarak vahşice itlafı dünya çapında da tepkiye neden olur. İnşallah, Mc Donald ve Adidas gibi büyük sponsor olan şirketlerde bu lanetten nasibini alır.

Burada en büyük acizliğimiz ise, kendi topraklarımızda da aynı vahşetin yaşandığını bilen bir hükümet olarak, Ukrayna’ya sesimizi çıkartamamak…

Hüzünle

LALE SELEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder