3 Nis 2012

ANKARADA KATLİAM

HER CANLIYA YAŞAM HAKKI

Birkaç gün önce gazetelerde vahşi köpek sürüsünün bir insanı Ankara’da katlettiğini okuduğumda hiç inanmayarak gazetecilerin yine sansasyon yaratma derdinde olduğunu düşündüm. Ülkemizde gazetelerin bu şekilde haberler yaparak gazete tirajını artırma derdinde olduğu aşikardır.daha sonra bu haberin asılsız olduğu öğrenildi.

Ama Pazar günü Türkiye’nin başkenti Ankara’da köpeklerin yakılarak vahşice katletildildiklerini duyduğumda medeniyetin merkezi olduğumuzu söyleyen siyasilerin Hayvanların bu toplumun bir parçası olduğunu unuttuğunu görüyoruz. Oy verme hakkı yoksa önem arz etmiyorlar. Siyasiler ve kamu yöneticileri her canlının yaşama hakkının medeniyetin temel ögesi olduğunu unutmamaları gerekir. Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Başkent Ankara da yaşanan bu vahşice cinayetlerin sorumlularının cezası ne olacak ? Hayvansever dostlar bu olaya yeterli tepki gösterdiler mi ? bunu da sorgulamak gerekir ? Sürekli bu olaylardan rahatsız olduklarını vurgulayanlar sessizce susuyorlar bir daha ki cinayete kadar bekliyecekmiyiz.Bunları sorgulamamız gerekir vicdanlarımıza hesap verebilecekmiyiz.

Türkiyede onlarca dernek ve kuruluş var Nedense sesleri o kadar cılız ki günümüzde magazinleşen hayvan sevgisi gazetelerde magazin sayfalarını süslüyor. Bu tür cinayetleri işleyen katillere karşı bir tedbir alınması için basında en ufak bir haber çıkmıyor.Tüm bu dernekler T.B.M.M ziyaretlere gidiyorlar Basın önünde fotoğraflar çekiliyorlar Ama hala bir ses çıkmıyor. Ne yasalar değişiyor .Ne cezalar artıyor. İnsanları suç işlememesi için caydırmak için gerekli cezalar yapılmıyor uygulamalar yetersiz kalıyor.

Otoyollarda ezilerek hayatları son bulan sokaktaki canlar ,Sapık ruhlu insanlar tarafından sopa ile dövülerek canlar,Üzerine benzin dökülerek vahşice katledilen canlar ,Çeşitli işkenceler ile öldürülen canlar hep unutuluyor.Kamu yöneticilerinin “Yahu birkaç köpek kedi diyerek olayların üzerine hiç gitmediklerini hepimiz biliyoruz.Bu tür insanların toplumada ne kadar zararlı olduklarını görmekte zorluk çeken yerel yöneticiler bu sapık ruhlu insanların toplumda cezalandırılmadan rahatça dolaşmalarına göz yumarak onları ödüllendiriyorlar.

Bu insanların hasta ruhlu olduklarını çeşitli ceza yöntemleri ile yasalar yolu ile ağır cezalar verilmesi gerekmektedir. Katledilen ister bir insan olsun ister bir hayvan olsun cezaların aynı sertlikte olması gerekir komşusunun kedilerini zehirlerken birinin bunun cezasının ağır olacağını bilmesi gerekir . Bu cinayetleri işlerken gayet rahat davranan insanlar artık bir korku duymalıdırlar.

Kültürümüzde büyüklerimiz karıncanın bile bizde hakkı olduğu öğreterek bizi yetiştirmişlerdir.Bunu bildiğimiz halde neden bu kadar duyarsız bir toplum olduk .Katledilen bu canların hesabını nasıl vereceğiz ? Vicdanımız hür davranmalıyız. Bu konuda tepkimizi gösterelim sessiz kalmayalım.

PATİ PENÇE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder