28 Kas 2012

SADIK DOSTUM




Köpekler bize karşılıksız sevgi veren sadık dostlarımızdır. Belli aralarla televizyon ve gazetelerde pitbul ırkı köpekler ve saldırganlıkları ile ilgili haberler çıkıyor. Ne yazık ki bazı ulusal televizyonlar ve gazeteler özellikle böyle insanları korkutacak ve dehşete düşürecek konular olduğu zaman günlerce aynı haberi tekrar tekrar vererek o konuda hiç bir korkusu olmayanda bile şüpheler veya fobiler oluşturuyorlar. Kim olursa olsun ben dahil televizyonda bir köpek tarafından ısırılıp yaralanan bir insan gördüğümüzde haklı olarak dehşete düşüyoruz . Aynı şekilde bir trafik kazası sonrası ölüleri veya yaralıları ya da parçalanmış araçları da görsek şoke oluyoruz. Buna benzer insanlar üzerinde dehşet uyandıran haberler özellikle bazı televizyon kanallarında rayting amaçlı olarak arka arkaya bir kaç gün tekrar tekrar gözümüze sokularak çoluk çocuk ailecek hepimize farkında olana kadar seyrettiriliyor. Ya da aynı konular tekrar pişirilip önümüze yeni habermiş gibi getirilebiliyor. Sonuç olarak ne yazık ki bu tür dehşet görüntüleri bazı kanalların haber programlarının seyredilme oranını arttırıyor.

 Bir köpeğin bir insana veya bir çocuğa saldırışını seyrettiğiniz zaman bu olayın nedenleri üzerinde hiç durmadan direk olayın dehşetinin etkisinde kalıyorsunuz ve bir yandan da arka fonda durmadan tahrik edici bir sesle sanki bir boks maçı anlatır gibi olayı daha da korkunç hale getirmeye çalışan spikerin sesiyle tam anlamıyla şoke durumunda sadece ve sadece bu köpeklerin bir ölüm makinesi olduğunu ve zaten doğuştan insanlara veya hayvanlara saldırmak için yaratıldıklarını düşünüyorsunuz. Halbuki tüm bu saldırgan psikopat pitbull’ların(Bütün pitbullar saldırgan ve psikopattır demiyorum dikkatinizi çekerim!) arkasında onları saldırı konusunda eğiten, yetiştiren ve bu köpekleri bir silah gibi kullanmak isteyen saldırgan ruhlu insanlar var. Yani köpek her zaman yaptığı gibi doğasının ana yapısını oluşturan insana , diğer bir deyişle sahibine olan sevgisi ve itaatinin sonucu olarak sahibinin istediği ve bu konuda inanılmaz zorlayıcı ve tahrik edici eğitimleri ile yönlendirdiği görevini sonucunda ölmek pahasına yapmaya çalışıyor.

 Köpekleri bir bütün olarak düşündüğümüzdezaten tüm yaşamları boyunca insanların isteklerini büyük bir hevesle ve karın tokluğuna yaptıklarını görmüyor muyuz? Avcılıkta ava yardımcı, bekçilikte gece gündüz görev başında evimizi, malımızı, sürülerimizi koruyan, evlerimizde çocuklarımız ve bizlerle dostluğunu paylaşan, depremde göçük altında kalanları kurtarma da insanların giremedikleri derinliklere kadar girip belki bir insanın canını kurtarırım diye hayatını tehlikeye atan, polisimizin uyuşturucu ararken veya diğer görevlerinde yanı başında silahı kadar yararlı ve güven verici, hemen tüm askeri birliklerde güvenlikte en ön saflarda görev alan, yurdumuzda fazla yaygın olmasa da körlere göz olan, kısaca insanın yaşamının bir çok safhasında her zaman en önde ve sahibinin isteklerini yerine getirme konusunda sadece karın tokluğuna mızmızlanmadan gece gündüz görev yapan köpekler değil midir ?

 Bütün bunları düşündüğümüzde köpekler asla insan yaşamındaki bir kurt veya aslan gibi değildir. Onlar her zaman insanların en sadık dostu olma mertebesinde olmuşlar ve gelecekte de olacaklardır. Onlar bizlere ve özellikle çocuklarımıza karşılıksız sevmenin ne demek olduğunu anlatacak dostlarımızdır.

 Şimdi bir genç kız olan kardeşim yıllar önce hiç unutmadığım bir şey söylemişti. Çok küçücüktü ama yüreği hayvanlar ve her şeye karşı o zamanda şimdi olduğu gibi sevgi doluydu. Bu söylediği birkaç kelime aslında o kadar anlamlıydı ki sizlerle paylaşmalıyım ; ‘’Abicim, insanlar hayvanları tanımadıkları için onlardan korkuyorlar değil mi? Tanısalar onlardan korkmaları için hiçbir neden olmadığını anlarlardı.’’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder