6 Ara 2012

KÖPEK EĞİTİMİ




Köpeğinizieğitirken her şey yolunda gitmeyebilir. Sonuçta köpeğinde bir karakteri vardırve bunu bir anda değiştirmenize izin vermeyecektir. Köpek eğitimi esnasında karşınıza çıkabilecek sorunlar ve bu sorunlara göstermeniz gereken tepkiler yazının devamında anlatılmaktadır.

Saldırganlık ya da itaatsizlik gibi sıkça görülen davranış sorunlarıyla karşılaşmaya hazır olun. Kötü davranışları düzeltmenin en iyi yöntemi araya girmek ve köpeğinizin dikkatini olumlu bir şeye yöneltmektir.

Eğitime köpeğinizi o ana kadar eğittiğiniz ve sonrasında ödüllendirdiğiniz komutlarla başlayın. Sakin ve kendinizden emin bir tutum sergileyin ve ne demek istediğinizi net ifade edin. Olumlu teşvik başarının anahtarıdır. Köpeğinize kızmayın ya da onu cezalandırmayın, bu davranış sadece kafasını karıştıracaktır.

Köpeğinizin dikkatini hediyeler ve coşkulu davranışlarla üzerinizde tutabilirsiniz, ama sıkıldığında veya yorulduğunda ne zaman durmanız gerektiğini bilmelisiniz. Seansları olumlu bir tavırla bitirin. Başarılı bir eğitim sabır ve tutarlılıkla verilir.

Bazı insanlar eğitimi profesyonellere bırakmayı tercih eder. Profesyonel bir köpek eğitmeni ücret karşılığında evinize gelip köpeğinizi eğitebilir. Köpeğinizi bir eğitim merkezine belli bir süreliğine göndermek, yapacağınız harcamaya değecek mi iyi düşünmelisiniz.

Birçok köpek sahibi profesyonel bir köpek eğitmeninin idaresinde yapılan yerel köpek eğitim derslerine katılmaktadır. Böylece köpeklerini başkalarına teslim etmemiş olmaktadırlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder